Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szaloncukor házilag

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1/2 kg cukor
  • 1/2 kg tejpor
  • 10 dkg kakaó
  • 15 dkg öregre vágott dió esetleg mogyoróval keverve
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • egy fél dl rum



  

Elkészítés:

A cukrot feltesszük 1.5 dl vízzel főzni, 3 percig forraljuk, utána hozzáadjuk a tejport és a kakaóval fél percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Bedobjuk a diót és a rumot, majd folytonos keverés mellett a vajat. Mikor már sűrűsödik, kivajazott tepsibe öntjük, két napig hagyjuk száradni, majd kockára vágjuk. Három nappal karácsony előtt neki kell állni! A kész cukorkát selyempapírba kell csomagolni, úgy hogy téglalapokat vágunk ki, két rövidebb szélét kirojtozzuk ollóval és a közepére tesszük a szaloncukor kockát és a becsomagolt drabot alul-felül megcsavarjuk. Aki szeretné színes alufóliába csavarhatja, de elegáns, ha csak a selyempapírban akasztjuk a fára.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!