Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kukoricás szalonnás muffin
3x
2x
0.0x
Kukoricás szalonnás muffin recept
Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricakonzerv
- 15 dkg vékony szelet húsos szalonna
- 25 dkg liszt
- 12.5 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 2.5 dl natúr kefir
- 0.8 dl növényi olaj
Elkészítés:
A sütőt 200 °C előmelegítjük ( a légkeverésesnél 180 °C) a sütőformát kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, serpenyőben közepes lángon ropogósra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Az átszitált lisztet egy edényben összekeverjük a sajttal, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a kefirt, az olajat és csomómentesre keverjük, ehhez a masszához adjuk a lisztes keveréket, majd gondosan öszedolgozzuk, és hozzáadjuk a sült szalonnát. A formát 2/3 részéig megtöltjük a masszával, és 20-25 percig aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!