Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
 - cocktail
 - édességek
 - egyéb
 - főzelékek
 - gyors ételek
 - húsételek
 - italok
 - levesek
 - mártások
 - saláták
 - sós sütemények
 - szendvicsek
 - tészták
 - ünnepi ételek
 - vegetáriánus
 
		15 kategóriában
2129db recept		
Rikottás boros piskóta
							
						
				3x
  
				
  
				3x
  
				0.0x
			
		
  
				
  
				3x
  
				0.0x
			Hozzávalók:
- 1 tortához:
 - 20 dkg rikotta túró
 - 6 tojás
 - 2 tojássárgája
 - 7 dkg rétesliszt
 - 14 dkg porcukor
 - 2 dl édes fehérbor
 - 4 evőkanál gyümölcsíz
 - 2 dkg búzadara
 - fél citrom
 - 2 dkg Rama margarin
 
Elkészítés:
Hat tojás sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Apránként beleszórjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, majd közepes tűznél megsütjük. Még melegen deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk. Az egyik lapot vékonyan megkenjük gyümölcsízzel, egyenletesen szétosztjuk rajta a rikottát, és megszórjuk a búzadarával. Ráborítjuk a másik lapot, kockára vágjuk, és lapos tűzálló tálra tesszük. A bort kikeverjük a két tojássárgájával, és meglocsoljuk vele a tésztakockákat. Újból megkenjük gyümölcsízzel, visszatesszük a meleg sütőbe, majd tetejét megszárítjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!
Hozzáadás a kedvencekhez
Recept nyomtatása
Recept elküldése