Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsos fondue - Fondue bourguignonne
2x
2x
0.0x
Húsos fondue - Fondue bourguignonne recept
Hozzávalók:
- 800 g bélszín
- 1 burgonya
- fél 1 olaj
- 3-4 féle mártás
Elkészítés:
Akárcsak a sajtos fondue, ez is a vidám, kollektív étkezési formák egyike, amely órákig marasztalja a társaságot az asztalnál. A húst megmossuk, kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A fondue-lábaskába öntött olajat csaknem forrásig hevítjük, és az asztal közepén álló spirituszégő fölé helyezzük - ügyeljünk arra, hogy az olaj mindvégig lassú, gyöngyöző fortyogásban maradjon. Mielőtt a sütögetéshez kezdenénk, egy kisebb, gondosan megmosott és szárazra törölt burgonyát teszünk az olajba (ez lesz a végén az ínyencfalat), ez ugyanis megakadályozza, hogy az olaj sercegjen-fröcsögjön. Ki-ki egy darab húst tűz a hosszú nyelű villájára, azt az olajba helyezi, türelmesen vár 1-3 percet (aszerint, hogy mennyire átsülve szereti a húst), kiemeli, és a tányérjára szedett valamelyik mártásba tunkolja. Vigyázat, várjunk egy kicsit az elfogyasztásával, mert könnyen megégethetjük a szánkat! Eztán újabb húsdarabot tűzünk a villánkra és így tovább ... És most néhány mártás-ötlet:(legalább 3-4 félét illik készíteni belőle) Aioli 4 gerezd fokhagymát finomra vágunk-zúzunk, hozzáadunk 2 tojássárgáját, s mintha majonézt készítenénk, először cseppenként, aztán vékony sugárban, állandóan keverve hozzáadunk 1 dl olajat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, néhány csepp citromlével ízesítjük. Pikáns tartár 1 közepes nagyságú ecetes uborkát finomra vágunk, 6-8 szem kapribogyót villával megtörünk, 1 olajos ringlit szétmorzsolunk (1 kk. szardellapaszta is helyettesítheti), és az egészet kikeverjük kb. 1 dl majonézzel. Máltai 1 dl majonézt 1 dl joghurttal lazítunk, hozzáadjuk 1 narancs reszelt héját és átszűrt levét, sózzuk, borsozzuk, simára kikeverjük. Tormás 40 g vajon világosra megpirítunk 2 ek. zsemlemorzsát, hozzáadunk 100 g frissen reszelt tormát, 1 mk. cukrot, összekeverjük, feleresztjük fél dl húslevessel (kockából), néhány percig forraljuk, ha kihűlt, a hűtőbe tesszük fogyasztásig. Hagymás-paradicsomos Sorra a turmixgépbe dobunk: 1 kis fej megtisztított, negyedelt hagymát, 2 gerezd fokhagymát, 2 ek. jóféle olajat, 2 csapott ek. paradicsompürét, 1 ek. ketchupöt, néhány csepp Worcester-szószt, ízlés szerint sót és borsot, majd 1-2 percig magas fordulatszámon krémmé turmixoljuk. Megjegyzés: Bármely pikáns mártás kitűnő hozzá, kínálhatunk külön még mustárt, apróra vágott ecetes uborkát, almát, stb. - sőt egy jó adag friss, vegyes idénysaláta is kedvező fogadtatásra talál. Vörösbor illik mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!