Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tökfőzelék
2x
1x
0.0x
Tökfőzelék recept
Hozzávalók:
- 800 g gyalult tök
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 50 ml olaj
- ecet
- só
- húsleves esszencia
- 4 ek. liszt
- 2 pohár tejföl
- csipet cukor
- pirospaprika
Elkészítés:
A tököt sózzuk, meglocsoljuk ecettel. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét, gondolatnyi pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a tököt, az esszenciát, és felöntjük 600 ml vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik! A lisztet simára keverjük a 300 ml tejföllel, a tökhöz adjuk. Összeforraljuk, sóval, csipet cukorral, ha nem elég savanykás, akkor ecettel ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!