Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tökfőzelék

2x      1x   0.0x
Tökfőzelék recept

Tökfőzelék recept

Hozzávalók:

  • 800 g gyalult tök
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 50 ml olaj
  • ecet
  • húsleves esszencia
  • 4 ek. liszt
  • 2 pohár tejföl
  • csipet cukor
  • pirospaprika



  

Elkészítés:

A tököt sózzuk, meglocsoljuk ecettel. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét, gondolatnyi pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a tököt, az esszenciát, és felöntjük 600 ml vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik! A lisztet simára keverjük a 300 ml tejföllel, a tökhöz adjuk. Összeforraljuk, sóval, csipet cukorral, ha nem elég savanykás, akkor ecettel ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!