Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Borsófőzelék
1x
1x
5.0x
Hozzávalók:
- Egy üveg zöldborsó (készre főzött)
- Egy kis doboz főzőtejszín
- Vaj
- liszt
- só
- cukor
- csipetnyi paprika
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
Elkészítés:
A zöldborsót egy fél deci vízben gyorsan megmelegítjük, mialatt egy serpenyőben felolvasztunk körülbelül egy evőkanálnyi Rama margarint, arra rátesszük az egy púpos evőkanál lisztet, a csipetnyi sót, a csipetnyi piros paprikát, a teáskanálnyi cukrot. Egy fakanállal összekeverjük, míg sűrű állagú rántást nem kapunk. A rántást lassan felengedjük a tejszínnel, majd hozzákeerjük a petrezselymet. A tejszínes rántást hozzáadjuk a lábasban a borsókhoz és összeforraljuk. Kész a borsófőzelékünk.Hozzászólások:
Antal Bajza Józsefné
2008-02-25 18:56:53
2008-02-25 18:56:53
hozzászólás
Én nem szoktam ilyen sokmindent hozzátenni ,csak pörkölt alapba beteszem a borsot fözöm teszek bele babér levelet és fözöm mikor majdnem jo a borsó ráöntöm a habarást és izesitem.
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!