Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szilvalekváros táska hájas tésztából
3x
1x
0.0x
Szilvalekváros táska hájas tésztából recept
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 50 dkg háj
- 5 dkg cukor
- 3 tojás sárgája
- 1 mk só
- 2 ek ecet
- 2 dl víz
- 30 dkg szilvalekvár
- tetejére:
- 5 dkg durvára vágott dió
- kenéshez:
- 1 db tojás
Elkészítés:
1. A hájat lehártyázzuk, ledaráljuk, hozzáadjuk az ecetet és robotgép dagasztó karjával jól kidolgozzuk. 2. Utána 25 dkg liszttel simára gyúrjuk, kinyújtjuk és hideg helyre tesszük. 3. 50 dkg lisztet a sóval, cukorral, tojás sárgával és a vízzel összedolgozzuk úgy, hogy rétestészta keménységű legyen, 20 percig pihentetjük. 4. Ezután kinyújtjuk és belecsomagoljuk a hájat, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk: a harmadát felhajtjuk arra lefelé a felső harmadot és jobbrol balra szinén a harmadát és balról jobbra a szélső harmadát, majd 20 percet pihentetjük. 5. A nyújtást, hajtogatást pihentetést még kétszer megismételjük. 6. Majd ismét kinyújtjuk kb 4 mm vastagságúra és 10x 7cm-es téglalapokat vágunk belőle, aminek a közepére 1 tk szilvalekvárt teszünk, félbehajtjuk és az elejét összenyomkodjuk. 7. A tetejét enyhén felvert tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk, tepsibe tesszük és 15 percig pihentejük. 8. Ezután előmelegített sütőben 200°-on 30 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!