Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szilvalekváros táska hájas tésztából

3x      1x   0.0x
Szilvalekváros táska hájas tésztából recept

Szilvalekváros táska hájas tésztából recept

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 50 dkg háj
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 mk só
  • 2 ek ecet
  • 2 dl víz
  • 30 dkg szilvalekvár
  • tetejére:
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • kenéshez:
  • 1 db tojás



  

Elkészítés:

1. A hájat lehártyázzuk, ledaráljuk, hozzáadjuk az ecetet és robotgép dagasztó karjával jól kidolgozzuk. 2. Utána 25 dkg liszttel simára gyúrjuk, kinyújtjuk és hideg helyre tesszük. 3. 50 dkg lisztet a sóval, cukorral, tojás sárgával és a vízzel összedolgozzuk úgy, hogy rétestészta keménységű legyen, 20 percig pihentetjük. 4. Ezután kinyújtjuk és belecsomagoljuk a hájat, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk: a harmadát felhajtjuk arra lefelé a felső harmadot és jobbrol balra szinén a harmadát és balról jobbra a szélső harmadát, majd 20 percet pihentetjük. 5. A nyújtást, hajtogatást pihentetést még kétszer megismételjük. 6. Majd ismét kinyújtjuk kb 4 mm vastagságúra és 10x 7cm-es téglalapokat vágunk belőle, aminek a közepére 1 tk szilvalekvárt teszünk, félbehajtjuk és az elejét összenyomkodjuk. 7. A tetejét enyhén felvert tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk, tepsibe tesszük és 15 percig pihentejük. 8. Ezután előmelegített sütőben 200°-on 30 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!