Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tejszínhabos málnatorta
4x
2x
0.0x
Tejszínhabos málnatorta recept
Hozzávalók:
- Piskótához:
- 7 db házi tyúktojás
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- Málnakrém töltelékhez:
- 30 dkg málna
- 3 tojássárga
- 3 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- 25-30 dkg Rama sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 1/2 citrom leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl Triple Sec (pl. Cointreau)
- Tejszínhabos krémhez:
- 1 l nagyon lehűtött tejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 dkg habfixáló
Elkészítés:
A 16 szeletes piskóta készítése: 1. A tojásokat kettéválasztjuk. 2. A lisztet átszitáljuk. 3. A tojássárgákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk. 4. A tojásfehérjéket habbá verjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a maradék (1/3 rész) cukrot, és teljesen habbá verjük. 5. A tojásfehérjehab 1/3-ad részét fakanállal lassan hozzákeverjük a sárgájához, teljesen elkeverjük. Utána a tojásfehérjehab 2/3 részét is hozzákeverjük. 6. Az összekevert habba óvatosan beleforgatjuk a lisztet. 7. A kész piskótatésztát 24cm-es (16 szeletes) tortaformába töltjük. 8. Homorú alakúra húzzuk ki a piskótatésztát, hogy a kész kisült piskóta egyenletes vastag legyen és mindenhol jól átsüljön. 9. A tortasütés 2 ütemben történjen: először 10-15 percig magasabb (160-170C), azután alacsonyabb (150C) hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg a piskóta. (A sütés első szakaszában ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik a piskótatészta.) Tűpróbáig sütjük. Kivesszük a sütőből és rácsra fordítva (ami alulról szellőzik) hűlni hagyjuk. Málnakrém készítése: 1. A málnát legalább egy órára a Triple Sec-be áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. 2. A tojássárgákból a liszttel, a cukrokkal és a tejjel sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, és a porcukorral habosra kevert Rama margarint lazítjuk vele. 3. A málnát összetörjük, pár szem kivételével hozzákeverjük, és ízesítjük a citrom levével. Összeállítás: 1. A kihűlt tortakarikát három lapba felvágjuk (aki szereti, egy kis Triple Sec-el meglocsolhatja a tortalapokat) és ezután megkenjük a málnakrémmel. 2. A tejszínhabos krémhez: habbá verjük a hideg tejszínt, majd hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót. 3. A betöltött tortát körbehúzzuk tejszínhabbal, és tejszínrózsákkal feldíszítjük a szélét. Majd a tortára feltesszük a félretett 16 db legszebb lecsepegtetett málnaszemet. 4. A tortacsodát 1 órára betesszük a hűtőbe, majd tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!