Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tejszínhabos málnatorta

4x      2x   0.0x
Tejszínhabos málnatorta recept

Tejszínhabos málnatorta recept

Hozzávalók:

  • Piskótához:
  • 7 db házi tyúktojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • Málnakrém töltelékhez:
  • 30 dkg málna
  • 3 tojássárga
  • 3 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 25-30 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl Triple Sec (pl. Cointreau)
  • Tejszínhabos krémhez:
  • 1 l nagyon lehűtött tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dkg habfixáló



  

Elkészítés:

A 16 szeletes piskóta készítése: 1. A tojásokat kettéválasztjuk. 2. A lisztet átszitáljuk. 3. A tojássárgákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk. 4. A tojásfehérjéket habbá verjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a maradék (1/3 rész) cukrot, és teljesen habbá verjük. 5. A tojásfehérjehab 1/3-ad részét fakanállal lassan hozzákeverjük a sárgájához, teljesen elkeverjük. Utána a tojásfehérjehab 2/3 részét is hozzákeverjük. 6. Az összekevert habba óvatosan beleforgatjuk a lisztet. 7. A kész piskótatésztát 24cm-es (16 szeletes) tortaformába töltjük. 8. Homorú alakúra húzzuk ki a piskótatésztát, hogy a kész kisült piskóta egyenletes vastag legyen és mindenhol jól átsüljön. 9. A tortasütés 2 ütemben történjen: először 10-15 percig magasabb (160-170C), azután alacsonyabb (150C) hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg a piskóta. (A sütés első szakaszában ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik a piskótatészta.) Tűpróbáig sütjük. Kivesszük a sütőből és rácsra fordítva (ami alulról szellőzik) hűlni hagyjuk. Málnakrém készítése: 1. A málnát legalább egy órára a Triple Sec-be áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. 2. A tojássárgákból a liszttel, a cukrokkal és a tejjel sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, és a porcukorral habosra kevert Rama
margarint lazítjuk vele. 3. A málnát összetörjük, pár szem kivételével hozzákeverjük, és ízesítjük a citrom levével. Összeállítás: 1. A kihűlt tortakarikát három lapba felvágjuk (aki szereti, egy kis Triple Sec-el meglocsolhatja a tortalapokat) és ezután megkenjük a málnakrémmel. 2. A tejszínhabos krémhez: habbá verjük a hideg tejszínt, majd hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót. 3. A betöltött tortát körbehúzzuk tejszínhabbal, és tejszínrózsákkal feldíszítjük a szélét. Majd a tortára feltesszük a félretett 16 db legszebb lecsepegtetett málnaszemet. 4. A tortacsodát 1 órára betesszük a hűtőbe, majd tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!