Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kapros savanyú káposztafőzelék

2x      1x   0.0x
Kapros savanyú káposztafőzelék recept

Kapros savanyú káposztafőzelék recept

Hozzávalók:

  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl tejföl
  • 4 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna



  

Elkészítés:

Az apró kockákra összevágott füstölt szalonnát egy kevés zsírban üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzva pirospaprikával megszórjuk és rátesszük a kimosott savanyú káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Őrölt köménymaggal, zúzott fokhagymával, sóval fűszerezzük. Fedővel letakarva, gyenge tűzön a káposztát roppanó puhára főzzük. Ekkor tejföllel elkevert liszttel sűrítjük, és néhány percig forraljuk. Amikor a káposzta elkészült, belekeverjük az apróra összevágott friss kaprot. Leginkább ízes vagdalt pogácsát, főtt füstölt húst, roston sült sertésbordát tálalhatnak mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!