Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kapros savanyú káposztafőzelék
2x
1x
0.0x
Kapros savanyú káposztafőzelék recept
Hozzávalók:
- só
- őrölt kömény
- pirospaprika
- 1 csokor kapor
- 2 dl tejföl
- 4 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg savanyú káposzta
- 15 dkg vöröshagyma
- 3 dkg zsír
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
Az apró kockákra összevágott füstölt szalonnát egy kevés zsírban üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzva pirospaprikával megszórjuk és rátesszük a kimosott savanyú káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Őrölt köménymaggal, zúzott fokhagymával, sóval fűszerezzük. Fedővel letakarva, gyenge tűzön a káposztát roppanó puhára főzzük. Ekkor tejföllel elkevert liszttel sűrítjük, és néhány percig forraljuk. Amikor a káposzta elkészült, belekeverjük az apróra összevágott friss kaprot. Leginkább ízes vagdalt pogácsát, főtt füstölt húst, roston sült sertésbordát tálalhatnak mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!