Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Vagdalt pogácsa gombával

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 400 g gomba
  • 1 db zsemle
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 2 dl tej
  • 50 g liszt
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 20 g só
  • 50 g vöröshagyma
  • 3 g bors
  • 2 g majoránna



  

Elkészítés:

A gombát apróra vágjuk vagy lereszeljük. Kissé állni hagyjuk, majd levét kicsavarjuk. Kanálnyi zsíron kevés vágott hagymát fonnyasztunk, beletesszük a gombát, megsózzuk, borsozzuk, majoránnával és vágott petrezselyemmel fűszerezzük, erős tűzön állandó keveréssel megpirítjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk és kicsavarjuk. Hozzátesszük a gombát, beleütjük a tojást, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy összegyúrva jól formázható masszát nyerjünk. Meglisztezett deszkán lisztbe mártott kézzel pogácsákat formázunk belőle. Felhevített zsírban mindkét oldalát megpirítva sütjük meg, mint a vagdalthúspogácsát. (Forrás:Receptoldal.hu)

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!