Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Vagdalt pogácsa gombával
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 400 g gomba
- 1 db zsemle
- 50 g zsemlemorzsa
- 2 dl tej
- 50 g liszt
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 20 g só
- 50 g vöröshagyma
- 3 g bors
- 2 g majoránna
Elkészítés:
A gombát apróra vágjuk vagy lereszeljük. Kissé állni hagyjuk, majd levét kicsavarjuk. Kanálnyi zsíron kevés vágott hagymát fonnyasztunk, beletesszük a gombát, megsózzuk, borsozzuk, majoránnával és vágott petrezselyemmel fűszerezzük, erős tűzön állandó keveréssel megpirítjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk és kicsavarjuk. Hozzátesszük a gombát, beleütjük a tojást, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy összegyúrva jól formázható masszát nyerjünk. Meglisztezett deszkán lisztbe mártott kézzel pogácsákat formázunk belőle. Felhevített zsírban mindkét oldalát megpirítva sütjük meg, mint a vagdalthúspogácsát. (Forrás:Receptoldal.hu)Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!