Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Emeletes élvezet
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 25 dkg háztartási keksz
- 5 dkg Rama margarin
- 5 dkg porcukor
- egy kevés tej
- Az 1. krémhez:
- 20 dkg krémtúró
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- A 2. krémhez:
- 3 cs. Aranka pudingpor
- 5 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor
- A tetejére:
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 cs. Habfix
- reszelt, keserű csokoládé vagy csokis tortadara
Elkészítés:
Először finomra daráljuk a kekszet, és összegyúrjuk a vajjal meg annyi tejjel, hogy összeálljon. A tésztát ujjnyi vastagon, kb. 30x30 cm-es nagyságú tál aljára, nyomkodjuk. A krémtúrót összekeverjük a habbá vert tejszínnel, a porcukorral, meg a vaníliás cukorral, és a keksz tetejére simítjuk. A harmadik réteg a három cs. krémporból készül, amelyhez azonban csak fél l tejet használunk, és vaníliás cukorral erősítjük az izét, majd 5 percnyi állás után simítjuk a túrókrém tetejére. Végül az egészet bevonjuk a habbá vert édes tejszínnel, majd a tetejére csokoládéreszeléket hintünk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!