Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Emeletes élvezet

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg porcukor
  • egy kevés tej
  • Az 1. krémhez:
  • 20 dkg krémtúró
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • A 2. krémhez:
  • 3 cs. Aranka pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. Habfix
  • reszelt, keserű csokoládé vagy csokis tortadara



  

Elkészítés:

Először finomra daráljuk a kekszet, és összegyúrjuk a vajjal meg annyi tejjel, hogy összeálljon. A tésztát ujjnyi vastagon, kb. 30x30 cm-es nagyságú tál aljára, nyomkodjuk. A krémtúrót összekeverjük a habbá vert tejszínnel, a porcukorral, meg a vaníliás cukorral, és a keksz tetejére simítjuk. A harmadik réteg a három cs. krémporból készül, amelyhez azonban csak fél l tejet használunk, és vaníliás cukorral erősítjük az izét, majd 5 percnyi állás után simítjuk a túrókrém tetejére. Végül az egészet bevonjuk a habbá vert édes tejszínnel, majd a tetejére csokoládéreszeléket hintünk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!