Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kekszes gesztenyés tekercs

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • Hozzávalók 2 rúdhoz:
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl rum, 1 ek. Kókuszreszelék
  • 1 kk. kakaó
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 dkg Rama
    margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 kupica rum
  • 1 kk. kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó.



  

Elkészítés:

A darált kekszet a Rama
margarinnal, cukorral, rummal, kakaóval, kókuszreszelékkel összedolgozzuk. A krémhez a gesztenyemasszát a Rama
margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel habosra keverjük. Alufólián a kekszmassza felét, vízbe mártott késsel, kb. 20x15 centis téglalappá, nyújtjuk. A gesztenyekrém felét rásimítjuk, majd szorosan összegöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy készítjük el, majd 1 órára jégbe hűtjük. A tetejüket olvasztott csokoládéval bevonjuk. Mindig csak annyit szeletelünk föl belőle, amennyi a tálra fér. Hosszú ideig eláll.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!