Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mandulás keksz
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 250 g hideg Rama margarin
- 150 g cukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 100 g hámozott őrölt mandula
- 150 g sárgabaracklekvár vagy ribizli zselé
- porcukor
Elkészítés:
1. A lisztet a forgácsokra vágott vajjal, a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a mandulával sima tésztává gyúrjuk. A cipóvá formázott tésztát fóliába csomagolva 2 órán át hideg helyen tartjuk. 2. 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) felmelegítjük a sütőt. 3. A tésztát lisztezett deszkán adagonként 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd hullámos szelű kiszúróval 5 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A lapok felének közepéből kisebb lyukat szúrunk ki. A köröket sütőpapírral bélelt sütőlemezen 12-14 perc alatt aranysárgára sütjük. 4. A lapokat hagyjuk kihűlni. A lekvárt vagy a zselét állandó keverés mellett felmelegítjük, és 1/2 teáskanálnyit halmozunk az egészben hagyott lapok közepére. A kilyukasztott lapokat először megszórjuk porcukorral, majd ráhelyezzük a lekvárral megkent lapokra.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!