Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mandulás keksz

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 250 g hideg Rama
    margarin
  • 150 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 100 g hámozott őrölt mandula
  • 150 g sárgabaracklekvár vagy ribizli zselé
  • porcukor



  

Elkészítés:

1. A lisztet a forgácsokra vágott vajjal, a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a mandulával sima tésztává gyúrjuk. A cipóvá formázott tésztát fóliába csomagolva 2 órán át hideg helyen tartjuk. 2. 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) felmelegítjük a sütőt. 3. A tésztát lisztezett deszkán adagonként 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd hullámos szelű kiszúróval 5 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A lapok felének közepéből kisebb lyukat szúrunk ki. A köröket sütőpapírral bélelt sütőlemezen 12-14 perc alatt aranysárgára sütjük. 4. A lapokat hagyjuk kihűlni. A lekvárt vagy a zselét állandó keverés mellett felmelegítjük, és 1/2 teáskanálnyit halmozunk az egészben hagyott lapok közepére. A kilyukasztott lapokat először megszórjuk porcukorral, majd ráhelyezzük a lekvárral megkent lapokra.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!