Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mandulás ostya csokoládé mártogatóval
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 dl tojásfehérje
- 10 dkg Rama margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 20 dkg mandula
- 2 tábla étcsokoládé
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
Vizet forralunk, beleöntjük a mandulát, és 5 percig főzzük, leszűrjük, hártyaszerű héját eltávolítjuk. A megtisztított mandulából 5 dkg-ot lereszelünk, a többit éles késsel vékony szeletekre vágjuk. A reszelt mandulát keverőtálban habverővel összekeverjük a tojásfehérjével, az olvasztott vajjal, a porcukorral, és a liszttel. A kész tésztát hűtőben pihentetjük legalább 1 órát. A csokoládét összetördeljük, lábasban megolvasztjuk, és lassan hozzákeverjük a tejszínt. A felszeletelt mandulát sütőben világos barnára pirítjuk. A pihentetett tésztából evőkanálnyi adagokat köralakban sütőpapírra kenünk (egyszerre csak hármat), megszórjuk mandulával, és 200 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a tészta fele barna lesz (kb. 2-3 perc). Kivesszük a sütőből, még melegen leszedjük a sütőpapírról, és egyenként egy fakanál nyelére tekerjük, így hűtjük ki. A csokoládémártást külön tálaljuk, ha túl sűrű lett, újra felmelegítjük, és kevés vízzel vagy tejszínnel hígítjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!