Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mandulás ostya csokoládé mártogatóval

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 dl tojásfehérje
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg mandula
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 1 dl tejszín



  

Elkészítés:

Vizet forralunk, beleöntjük a mandulát, és 5 percig főzzük, leszűrjük, hártyaszerű héját eltávolítjuk. A megtisztított mandulából 5 dkg-ot lereszelünk, a többit éles késsel vékony szeletekre vágjuk. A reszelt mandulát keverőtálban habverővel összekeverjük a tojásfehérjével, az olvasztott vajjal, a porcukorral, és a liszttel. A kész tésztát hűtőben pihentetjük legalább 1 órát. A csokoládét összetördeljük, lábasban megolvasztjuk, és lassan hozzákeverjük a tejszínt. A felszeletelt mandulát sütőben világos barnára pirítjuk. A pihentetett tésztából evőkanálnyi adagokat köralakban sütőpapírra kenünk (egyszerre csak hármat), megszórjuk mandulával, és 200 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a tészta fele barna lesz (kb. 2-3 perc). Kivesszük a sütőből, még melegen leszedjük a sütőpapírról, és egyenként egy fakanál nyelére tekerjük, így hűtjük ki. A csokoládémártást külön tálaljuk, ha túl sűrű lett, újra felmelegítjük, és kevés vízzel vagy tejszínnel hígítjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!