Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Narancsos keksz

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 2 tojássárgája
  • 150g Rama
    margarin
  • 100 g cukor
  • 1 citrom
  • legalább 1 kávéskanál fahéj
  • 1 narancs
  • csipet só
  • 50 g barna cukor



  

Elkészítés:

Habosra keverjük a Rama
margarint a fél citrom és fél narancs lereszelt héjával, és a fél narancs levével, fahéjjal, és 1 tojássárgájával. Hozzáadjuk a lisztet. Hengert formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 2 órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Jó, ha igyekszünk szép szabályos hengert készíteni, mert annál szebb formájúak lesznek a kekszek. A masszát rátesszük a fóliára és akár kézzel akár a fóliával szépen lehet alakítgatni. Kivesszük a fóliából, megkenjük a másik tojássárgájával, beleforgatjuk a barna cukorba, fél cm-es szeletekre vágjuk, 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Célszerű nem túl közel tenni egymáshoz a szeleteket, mert megnőnek. Kb. egy tepsire való ez az adag. 20 perc 180 fokon bőven elég, nem kell megvárni, hogy megbarnuljanak, mert akkor már oda van égve. Meg kell várni, hogy kihűljenek a tepsiben mielőtt kivesszük, mert ha nem könnyen eltörnek, hidegen viszont nagyon könnyű elválasztani őket a tepsitől. Célszerű sütőpapírt használni mert eléggé elkoszolja a tepsit.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!