Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Ropogós keksz

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 100 g cukrozott narancshéj
  • 50 g piros cseresznyebefőtt
  • 75 g méz
  • 100 g Rama
    margarin
  • 150 g tejszín
  • 175 g cukor
  • 200 g lapra vágott mandula
  • 150 g sötét bevonó csokoládé



  

Elkészítés:

1. A cukrozott narancshéjat és a cseresznyét finomra aprítjuk. 2. 200 fokra (gázsütő 3-as fokozat) felmelegítjük a sütőt 3. A mézet, a vajat, a tejszínt és a cukrot közepes lángon, állandó keverés mellett körülbelül 5 percig melegítjük. Hozzáadjuk a mandulát és további 5 percig, majd a cukrozott narancshéjat is belekeverve még 2 percig főzzük a masszát. Végül beleforgatjuk a cseresznyét. 4. A masszát sütőpapírral belelt sütőlemezre simítjuk, és 12 perc alatt aranybarnára sütjük a sütőben. A kihűlt lapot deszkára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A lapot előbb 3 cm széles csíkokra, majd rombuszokra vágjuk. 5. A felolvasztott csokoládét nejlonzacskóba töltjük, egyik sarkán apró lyukat vágunk és a csokoládéval vékony vonalakat, húzunk a kekszek tetejére.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!