Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Ropogós keksz
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 100 g cukrozott narancshéj
- 50 g piros cseresznyebefőtt
- 75 g méz
- 100 g Rama margarin
- 150 g tejszín
- 175 g cukor
- 200 g lapra vágott mandula
- 150 g sötét bevonó csokoládé
Elkészítés:
1. A cukrozott narancshéjat és a cseresznyét finomra aprítjuk. 2. 200 fokra (gázsütő 3-as fokozat) felmelegítjük a sütőt 3. A mézet, a vajat, a tejszínt és a cukrot közepes lángon, állandó keverés mellett körülbelül 5 percig melegítjük. Hozzáadjuk a mandulát és további 5 percig, majd a cukrozott narancshéjat is belekeverve még 2 percig főzzük a masszát. Végül beleforgatjuk a cseresznyét. 4. A masszát sütőpapírral belelt sütőlemezre simítjuk, és 12 perc alatt aranybarnára sütjük a sütőben. A kihűlt lapot deszkára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A lapot előbb 3 cm széles csíkokra, majd rombuszokra vágjuk. 5. A felolvasztott csokoládét nejlonzacskóba töltjük, egyik sarkán apró lyukat vágunk és a csokoládéval vékony vonalakat, húzunk a kekszek tetejére.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!