Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csokoládéhab

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 adaghoz:
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 2 db narancs
  • 8 db tojás
  • 1 dkg kukoricakeményítő



  

Elkészítés:

1) A kisebb darabokba tördelt csokoládét vízfürdő segítségével felolvasztjuk a reszelt narancshéjjal és a narancslével, majd hozzáadjuk a tojássárgájával habosított cukor felét, a keményítőt, és az egészet kevergetve melegítjük. 2) A tűzről levett masszához keverjük a maradék cukorral felvert tojásfehérjék habját. 3) A jégfürdőben hűtött csokoládéhabhoz óvatosan hozzákeverjük a tejszínhab felét, majd a keveréket üvegpohárba töltjük és hűtjük. 4) Tejszínhabbal és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!