Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gyümölcskosár

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 20 darabhoz:
  • sárga linzer tészta:
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citromhéj
  • vaníliakrém:
  • 3,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg liszt
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 40 dkg őszibarack-befőtt
  • 15 dkg meggybefőtt
  • 5 dkg zselatin
  • 5 dl befőttlé



  

Elkészítés:

1) Először a sárga linzi tésztát készítjük el úgy, hogy a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és járulékos anyagokat, és gyors művelettel összeállítjuk a tésztát. (Fontos, hogy a felhasznált zsiradékot begyúrás előtt hűtőben tároljuk.) 2) A tésztát felhasználásáig hűtőtérben pihentetjük. 3) A vaníliakrémet a következők szerint készítjük el: a tojássárgáját a liszttel és kevés tejjel palacsinta sűrűségű péppé keverjük, a többi tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felfőzzük, a tojásfehérjéből a fennmaradó cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk (a tej felfőzésének a habveréssel egy időben kell történnie), a felforralt tejet állandó keverés mellett a palacsinta sűrűségű masszához öntjük, az így elegyített anyagot állandó keverés mellett sűrűn folyó péppé főzzük, a főzés utolsó fázisában fokozatosan hozzáadjuk a tojáshabot (a főzést csak a tojáshab teljes bekeverése után szüntetjük meg). 4) A gyümölcskosarat az alábbiak szerint állítjuk össze: 5 cm átmérőjű, 1 cm magas formákat vékonyra kinyújtott linzerrel kibéleljük, mártóvillával a tésztát megszurkáljuk és kisütjük, kihűlés után, meleg vaníliakrémmel betöltjük (a krémet elsimítjuk), kihűlés után kemény húsú, szeletelt sárgabarack-befőttel körkörösen, szimmetrikusan díszítjük a felületét, rövid hűtés után, a felrakott gyümölcsöt sárgabarackléből főzött zselével vékonyan bevonjuk, dermedés után a meggybefőtt-szemeket zselében kimártjuk, és középre helyezve ráragasztjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!