Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gyümölcskosár
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 20 darabhoz:
- sárga linzer tészta:
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg Rama margarin
- 30 dkg liszt
- 1 dkg vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 db citromhéj
- vaníliakrém:
- 3,5 dl tej
- 2 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dkg liszt
- 2 dkg vaníliás cukor
- 40 dkg őszibarack-befőtt
- 15 dkg meggybefőtt
- 5 dkg zselatin
- 5 dl befőttlé
Elkészítés:
1) Először a sárga linzi tésztát készítjük el úgy, hogy a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és járulékos anyagokat, és gyors művelettel összeállítjuk a tésztát. (Fontos, hogy a felhasznált zsiradékot begyúrás előtt hűtőben tároljuk.) 2) A tésztát felhasználásáig hűtőtérben pihentetjük. 3) A vaníliakrémet a következők szerint készítjük el: a tojássárgáját a liszttel és kevés tejjel palacsinta sűrűségű péppé keverjük, a többi tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felfőzzük, a tojásfehérjéből a fennmaradó cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk (a tej felfőzésének a habveréssel egy időben kell történnie), a felforralt tejet állandó keverés mellett a palacsinta sűrűségű masszához öntjük, az így elegyített anyagot állandó keverés mellett sűrűn folyó péppé főzzük, a főzés utolsó fázisában fokozatosan hozzáadjuk a tojáshabot (a főzést csak a tojáshab teljes bekeverése után szüntetjük meg). 4) A gyümölcskosarat az alábbiak szerint állítjuk össze: 5 cm átmérőjű, 1 cm magas formákat vékonyra kinyújtott linzerrel kibéleljük, mártóvillával a tésztát megszurkáljuk és kisütjük, kihűlés után, meleg vaníliakrémmel betöltjük (a krémet elsimítjuk), kihűlés után kemény húsú, szeletelt sárgabarack-befőttel körkörösen, szimmetrikusan díszítjük a felületét, rövid hűtés után, a felrakott gyümölcsöt sárgabarackléből főzött zselével vékonyan bevonjuk, dermedés után a meggybefőtt-szemeket zselében kimártjuk, és középre helyezve ráragasztjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!