Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gyümölcsrizs
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 adaghoz:
- 12 dkg rizs
- 2 dl tej
- porcukor
- vaníliás cukor
- citromhéj (reszelt)
- 1 dkg mazsola (válogatott)
- 10 dkg gyümölcskeverék (kockákra vágott)
- 1 dl tejszínhab
- málnaszörp
- mentalevél
Elkészítés:
1) A kiválogatott rizst, kb. azonos mennyiségű vízzel elkezdjük főzni, amikor felszívta a folyadékot, hozzáadjuk a tejet, és a rizst puhulásáig lassan kevergetve hőkezeljük. 2) A kész rizst jégfürdőn hűtjük, és ekkor beletesszük a por- és vaníliáscukrot, a citromhéjat, a mazsolát, gyümölcsöket és - amikor az egész hideg - a tejszínhab nagy részét. 3) A poharakba töltött jól lehűtött gyümölcsrizst tálaláskor tejszínhabbal, málnaszörppel és menta- vagy citromfű-levéllel díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!