Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gyümölcsrizs

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 adaghoz:
  • 12 dkg rizs
  • 2 dl tej
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • citromhéj (reszelt)
  • 1 dkg mazsola (válogatott)
  • 10 dkg gyümölcskeverék (kockákra vágott)
  • 1 dl tejszínhab
  • málnaszörp
  • mentalevél



  

Elkészítés:

1) A kiválogatott rizst, kb. azonos mennyiségű vízzel elkezdjük főzni, amikor felszívta a folyadékot, hozzáadjuk a tejet, és a rizst puhulásáig lassan kevergetve hőkezeljük. 2) A kész rizst jégfürdőn hűtjük, és ekkor beletesszük a por- és vaníliáscukrot, a citromhéjat, a mazsolát, gyümölcsöket és - amikor az egész hideg - a tejszínhab nagy részét. 3) A poharakba töltött jól lehűtött gyümölcsrizst tálaláskor tejszínhabbal, málnaszörppel és menta- vagy citromfű-levéllel díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!