Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mákparfé szederöntettel
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 5 cl tej
- 5 dkg porcukor
- vaníliás cukor
- citromhéj (reszelt)
- fahéj (őrölt)
- 3 dkg mák (darált)
- 1 db tojássárgája
- 6 cl tejszín
- 8 dkg szeder
- 2 dkg porcukor
- 2 cl vörösbor
- citromlé
- citromfű
Elkészítés:
1) A tejet a cukor kétharmad részével, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal felforraljuk. 2) Ezután beleszórjuk a darált mákot, és pár percig főzzük. 3) A tűzről levéve egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, és az egészet jól lehűtjük. 4) A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt mákhoz keverjük. 5) Formába töltve kifagyasztjuk. 6) Az öntethez a szedret vízzel, cukorral, vörösborral és citromlével felfőzzük, majd szitán átpasszírozzuk, végül lehűtjük. 7) Tálaláskor a formából kiborított parfét tejszínhabbal, szederöntettel és citromfű- vagy mentalevéllel díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!