Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mákparfé szederöntettel

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 5 cl tej
  • 5 dkg porcukor
  • vaníliás cukor
  • citromhéj (reszelt)
  • fahéj (őrölt)
  • 3 dkg mák (darált)
  • 1 db tojássárgája
  • 6 cl tejszín
  • 8 dkg szeder
  • 2 dkg porcukor
  • 2 cl vörösbor
  • citromlé
  • citromfű



  

Elkészítés:

1) A tejet a cukor kétharmad részével, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal felforraljuk. 2) Ezután beleszórjuk a darált mákot, és pár percig főzzük. 3) A tűzről levéve egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, és az egészet jól lehűtjük. 4) A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt mákhoz keverjük. 5) Formába töltve kifagyasztjuk. 6) Az öntethez a szedret vízzel, cukorral, vörösborral és citromlével felfőzzük, majd szitán átpasszírozzuk, végül lehűtjük. 7) Tálaláskor a formából kiborított parfét tejszínhabbal, szederöntettel és citromfű- vagy mentalevéllel díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!