Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Máktorta

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 12 főre:
  • 6 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • citromlé, őrölt fahéj
  • 10 dkg dió (darált)
  • 10 dkg mák (darált)
  • 20 dkg ribizlilekvár
  • porcukor
  • citromfű



  

Elkészítés:

1) Keverjük habosra a tojássárgájákat a vajjal, a cukor egyharmad részével, némi citromlével és őrölt fahéjjal. 2) Készítsünk kemény habot a tojásfehérjékből a maradék cukorral. 3) Óvatosan egyneműsítsük a tojássárgájás részt, a habot és darált diót illetve a mákot. 4) Papírral bélelt tortaformában süssük készre a máktortát. 5) Az elkészült, kihűlt tortakarikát vágjuk félbe vagy három lapba és kenjük meg ribizlilekvárral. 6) A torta tetejét gitteren2 át porcukrozzuk le, végül vágjuk cikkekre és díszítsük citromfűvel.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!