Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Máktorta
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 12 főre:
- 6 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg Rama margarin
- citromlé, őrölt fahéj
- 10 dkg dió (darált)
- 10 dkg mák (darált)
- 20 dkg ribizlilekvár
- porcukor
- citromfű
Elkészítés:
1) Keverjük habosra a tojássárgájákat a vajjal, a cukor egyharmad részével, némi citromlével és őrölt fahéjjal. 2) Készítsünk kemény habot a tojásfehérjékből a maradék cukorral. 3) Óvatosan egyneműsítsük a tojássárgájás részt, a habot és darált diót illetve a mákot. 4) Papírral bélelt tortaformában süssük készre a máktortát. 5) Az elkészült, kihűlt tortakarikát vágjuk félbe vagy három lapba és kenjük meg ribizlilekvárral. 6) A torta tetejét gitteren2 át porcukrozzuk le, végül vágjuk cikkekre és díszítsük citromfűvel.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!