Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Őszibarackos alagút
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 10 személyre:
- tészta:
- 1 db piskótalap (4 tojásból)
- 25 dkg sárga- vagy őszibaracklekvár
- cukrozott cseresznye vagy meggy
- krém:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dl tejszín
- 1 dkg zselatin
- 8 dkg porcukor vagy édesítőszer
- 2 dkg vaníliás cukor
- 2 cl rum
- felezett őszibarack (befőtt)
Elkészítés:
1) A piskótalapot megkenjük a lekvárral, begöngyöljük, fóliába csomagoljuk, legalább 1 órát pihentetjük. 2) Fóliával kibélelünk egy őzgerincformát, a piskótát 18 szeletre vágjuk, 3 x 4 szelettel kibéleljük az alját és az oldalfalakat, 2 szelettel a forma két végét, 4 szeletet félreteszünk. 3) A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, a fél deciliter befőttlében elkevert, teljes oldódásig melegített zselatint, majd laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tejszínt. 4) A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, kerek felével lefelé belenyomkodunk 4 jól lecsepegtetett fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, megrakjuk a félretett piskótaszeletekkel, egy kicsit meg is nyomkodjuk. 5) Fóliával betakarjuk, majd 2-3 órára, hidegre tesszük. 6) Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, őszibarackokkal és cseresznyeszemekkel díszítjük, nem túl vékonyan szeleteljük. 7) Tejszínhabrózsákkal díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!