Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Őszibarackos alagút

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 személyre:
  • tészta:
  • 1 db piskótalap (4 tojásból)
  • 25 dkg sárga- vagy őszibaracklekvár
  • cukrozott cseresznye vagy meggy
  • krém:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejszín
  • 1 dkg zselatin
  • 8 dkg porcukor vagy édesítőszer
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 2 cl rum
  • felezett őszibarack (befőtt)



  

Elkészítés:

1) A piskótalapot megkenjük a lekvárral, begöngyöljük, fóliába csomagoljuk, legalább 1 órát pihentetjük. 2) Fóliával kibélelünk egy őzgerincformát, a piskótát 18 szeletre vágjuk, 3 x 4 szelettel kibéleljük az alját és az oldalfalakat, 2 szelettel a forma két végét, 4 szeletet félreteszünk. 3) A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, a fél deciliter befőttlében elkevert, teljes oldódásig melegített zselatint, majd laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tejszínt. 4) A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, kerek felével lefelé belenyomkodunk 4 jól lecsepegtetett fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, megrakjuk a félretett piskótaszeletekkel, egy kicsit meg is nyomkodjuk. 5) Fóliával betakarjuk, majd 2-3 órára, hidegre tesszük. 6) Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, őszibarackokkal és cseresznyeszemekkel díszítjük, nem túl vékonyan szeleteljük. 7) Tejszínhabrózsákkal díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!