Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Piskótatekercs borhabbal
2x
2x
0.0x
Piskótatekercs borhabbal recept
Hozzávalók:
- 4 adag:
- tészta:
- 5 db tojás
- 10 dkg porcukor
- vaníliás cukor
- citromhéj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg sárgabarackíz
- porcukor (szóráshoz)
- borhab:
- 2 dl fehérbor
- 3 db tojás
- 7 dkg porcukor
- 1 dkg liszt
Elkészítés:
1) A tojássárgájákat a fele mennyiségű cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásfehérje maradék cukorral felvert habját és a legvégén óvatosan a lisztet. 2) Zsírpapírral bélelt sütőlemezre terítve közép meleg sütőben készre sütjük. 3) Ha elkészült, lisztezett felületre kiborítjuk, a papírt levesszük róla, megkenjük sárgabarackízzel, feltekerjük, és pihentetés után felszeleteljük. 4) Fémtálon tálpapírra tálaljuk. 5) A borhab abban különbözik a vaníliamártástól, hogy tej helyett fehérborral készül.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!