Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Piskótatekercs borhabbal

2x      2x   0.0x
Piskótatekercs borhabbal recept

Piskótatekercs borhabbal recept

Hozzávalók:

  • 4 adag:
  • tészta:
  • 5 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg sárgabarackíz
  • porcukor (szóráshoz)
  • borhab:
  • 2 dl fehérbor
  • 3 db tojás
  • 7 dkg porcukor
  • 1 dkg liszt



  

Elkészítés:

1) A tojássárgájákat a fele mennyiségű cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásfehérje maradék cukorral felvert habját és a legvégén óvatosan a lisztet. 2) Zsírpapírral bélelt sütőlemezre terítve közép meleg sütőben készre sütjük. 3) Ha elkészült, lisztezett felületre kiborítjuk, a papírt levesszük róla, megkenjük sárgabarackízzel, feltekerjük, és pihentetés után felszeleteljük. 4) Fémtálon tálpapírra tálaljuk. 5) A borhab abban különbözik a vaníliamártástól, hogy tej helyett fehérborral készül.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!