Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Püspökkenyér
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 8 személyre:
- 7 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cl rum
- 6 dkg liszt
- 1 dkg sütőpor
- 20 dkg dió
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg étcsokoládé
- 10 dkg őszibarack befőtt
Elkészítés:
1) A tojások sárgáját a cukorral és két evőkanál vízzel habosra keverjük. 2) Hozzáadjuk a kávéskanál rumot, a sütőport és a lisztet. 3) Belekeverjük az apróra vágott diót, a tisztított mazsolát, az apróra vágott csokoládét és a kockákra vágott, levétől jól lecsurgatott barackot. 4) Óvatosan összekeverjük a tojásfehérje felvert habjával. 5) Előmelegített, forró sütőbe tesszük a sütőpapírral bélelt formába töltött masszát, majd kikapcsoljuk a sütőt, és 20-25 perc alatt készre sütjük a püspökkenyeret. 6) Deszkára borítva hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!