Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Püspökkenyér

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 8 személyre:
  • 7 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 cl rum
  • 6 dkg liszt
  • 1 dkg sütőpor
  • 20 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg őszibarack befőtt



  

Elkészítés:

1) A tojások sárgáját a cukorral és két evőkanál vízzel habosra keverjük. 2) Hozzáadjuk a kávéskanál rumot, a sütőport és a lisztet. 3) Belekeverjük az apróra vágott diót, a tisztított mazsolát, az apróra vágott csokoládét és a kockákra vágott, levétől jól lecsurgatott barackot. 4) Óvatosan összekeverjük a tojásfehérje felvert habjával. 5) Előmelegített, forró sütőbe tesszük a sütőpapírral bélelt formába töltött masszát, majd kikapcsoljuk a sütőt, és 20-25 perc alatt készre sütjük a püspökkenyeret. 6) Deszkára borítva hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!