Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sárgabarackos lepény

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 adaghoz:
  • Tészta:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 dl tejszín
  • 3 cl rum
  • reszelt citromhéj
  • 0,5 dkg sütőpor
  • Töltelék:
  • 1 kg sárgabarack
  • 10 dkg kristálycukor



  

Elkészítés:

1) A tészta nyersanyagaiból gyors gyúrással tésztát készítünk, majd betesszük 1 órára a hűtőszekrénybe. 2) Elkészítjük a tölteléket, a barackot kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a rumot, és az egészet összekeverjük. 3) A tészta felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kisütjük. 4) A félig megsült lapra rátesszük a tölteléket, a megmaradt tésztából pedig rácsot készítünk, amivel betakarjuk a barackot, majd megsütjük. 5) A sárgabarackos lepényt daraboljuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!