Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sárgabarackos lepény
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 10 adaghoz:
- Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg Rama margarin
- 5 dkg kristálycukor
- 1 dl tejszín
- 3 cl rum
- reszelt citromhéj
- 0,5 dkg sütőpor
- Töltelék:
- 1 kg sárgabarack
- 10 dkg kristálycukor
Elkészítés:
1) A tészta nyersanyagaiból gyors gyúrással tésztát készítünk, majd betesszük 1 órára a hűtőszekrénybe. 2) Elkészítjük a tölteléket, a barackot kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a rumot, és az egészet összekeverjük. 3) A tészta felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kisütjük. 4) A félig megsült lapra rátesszük a tölteléket, a megmaradt tésztából pedig rácsot készítünk, amivel betakarjuk a barackot, majd megsütjük. 5) A sárgabarackos lepényt daraboljuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!