Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Citromos csirkekrémlves

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg gyökér
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg Rama
    margarin
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom leve
  • petrezselyem
  • bors



  

Elkészítés:

A csirkemelleket és a megtisztított, hasábokra vágott zöldséget hagymával egy liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, az egyik mellett vékony metéltre vágjuk, a másikat a zöldséggel együtt összeturmixoljuk. A lisztből a Rama
margarinnal, a finomra vágott petrezselyemmel világos rántást készítünk, és a levest besűrítjük. Sóval, borssal ízesítve forraljuk, majd a tűzről levéve belecsurgatjuk a tejszínben simára kevert tojássárgákat. Beletesszük a húscsíkokat és a citromlével savanyítjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!