Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csontleves

2x      2x   0.0x
Csontleves recept

Csontleves recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús, vagy 80 dkg csont
  • 15 dkg sárgarépa
  • 5 dkg gyökér
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg karalábé
  • 2 dkg vöröshagyma
  • egész bors
  • 1 db zöldpaprika (nyáron)
  • 2 dkg finom metélt



  

Elkészítés:

A megmosott marhahúst, vagy csontot 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Ügyeljünk arra, hogy lassan forrjon, a tetején keletkező habot mindig szedjük le. A megmosott zöldséget, hagymát, sót, borsot belerakjuk és addig forraljuk, amíg a hús megpuhul, utána leszűrjük. A finom metéltet külön vízben megfőzzük, majd a leszűrt levesbe tesszük. Akinek takarékoskodni kell a kalóriával, tésztát ne fogyasszon, helyette a zöldséget tegye a levesébe. A főtt húst a levesben főtt zöldséggel hússalátának felhasználva is fogyaszthatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!