Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csontleves
2x
2x
0.0x
Csontleves recept
Hozzávalók:
- 40 dkg marhahús, vagy 80 dkg csont
- 15 dkg sárgarépa
- 5 dkg gyökér
- 5 dkg zeller
- 5 dkg karalábé
- 2 dkg vöröshagyma
- egész bors
- só
- 1 db zöldpaprika (nyáron)
- 2 dkg finom metélt
Elkészítés:
A megmosott marhahúst, vagy csontot 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Ügyeljünk arra, hogy lassan forrjon, a tetején keletkező habot mindig szedjük le. A megmosott zöldséget, hagymát, sót, borsot belerakjuk és addig forraljuk, amíg a hús megpuhul, utána leszűrjük. A finom metéltet külön vízben megfőzzük, majd a leszűrt levesbe tesszük. Akinek takarékoskodni kell a kalóriával, tésztát ne fogyasszon, helyette a zöldséget tegye a levesébe. A főtt húst a levesben főtt zöldséggel hússalátának felhasználva is fogyaszthatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!