Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almaleves

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 40 dkg alma
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • szegfűszeg
  • egész fahéj
  • fél citrom
  • Canderel edesítő



  

Elkészítés:

A feldarabolt almát feltesszük főni. A főzőlébe sót teszünk, majd felforraljuk és hozzászűrjük a fahéjból, szegfűszegből, citromhéjból elkészített fűszeres levet és majdnem puhára főzzük az almát. Közben lisztből, tejfölből (tejből) kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, és behabarjuk a levest, majd készre forraljuk, édesítjük. Ugyanígy készül az egresleves, a meggyleves, a cseresznyeleves.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!