Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almaleves
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 40 dkg alma
- 2 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- szegfűszeg
- só
- egész fahéj
- fél citrom
- Canderel edesítő
Elkészítés:
A feldarabolt almát feltesszük főni. A főzőlébe sót teszünk, majd felforraljuk és hozzászűrjük a fahéjból, szegfűszegből, citromhéjból elkészített fűszeres levet és majdnem puhára főzzük az almát. Közben lisztből, tejfölből (tejből) kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, és behabarjuk a levest, majd készre forraljuk, édesítjük. Ugyanígy készül az egresleves, a meggyleves, a cseresznyeleves.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!