Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kapros húsgombócleves
2x
2x
0.0x
Kapros húsgombócleves recept
Hozzávalók:
- 20 dkg sovány darált sertéshús
- 5 dkg rizs
- 1 db tojás
- 3 dkg Rama margarin
- 2 dkg liszt
- 1 dl energiaszegény tejföl
- só
- bors
- 1 csokor kapor
- kevés citromlé
Elkészítés:
A rizst megsózva megfőzzük, kihűtjük és összekeverjük a hússal és a tojással, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. A Rama margarinból, lisztből világos rántást készítünk, a finomra vágott kaprot belekeverjük, és másfél liter vízzel felengedjük, sózzuk, felforraljuk. A húsmasszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk és belerakjuk. Fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, amíg a gombócok meg nem puhultak. Tálalás előtt pár csepp citromlével és tejföllel ízesítjük, de ezzel már nem forraljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!