Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kapros húsgombócleves

2x      2x   0.0x
Kapros húsgombócleves recept

Kapros húsgombócleves recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg sovány darált sertéshús
  • 5 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl energiaszegény tejföl
  • bors
  • 1 csokor kapor
  • kevés citromlé



  

Elkészítés:

A rizst megsózva megfőzzük, kihűtjük és összekeverjük a hússal és a tojással, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. A Rama
margarinból, lisztből világos rántást készítünk, a finomra vágott kaprot belekeverjük, és másfél liter vízzel felengedjük, sózzuk, felforraljuk. A húsmasszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk és belerakjuk. Fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, amíg a gombócok meg nem puhultak. Tálalás előtt pár csepp citromlével és tejföllel ízesítjük, de ezzel már nem forraljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!