Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Káposztaleves tyúkkal

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg tyúkhús
  • 3 ek. étolaj
  • 10 dkg sárgarépa
  • 7 dkg gyökér
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 dl energiaszegény tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dkg liszt
  • 1 l savanyúkáposztalé



  

Elkészítés:

A tyúkot kisebb darabokra vágjuk, és a megtisztított, hasábokra vágott leveszöldséggel együtt forró olajban megforgatjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, beletesszük az egészben hagyott hagymát, és megsózzuk, puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, meleg vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük, a liszttel megszórjuk, és felöntjük, a liszttel megszórjuk, és felöntjük a káposztalével meg öt deci vízzel, és felforraljuk. A tojássárgát a tejföllel simára keverjük, és állandóan keverve a forró levesbe öntjük, de már nem főzzük tovább.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!