Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Káposztaleves tyúkkal
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg tyúkhús
- 3 ek. étolaj
- 10 dkg sárgarépa
- 7 dkg gyökér
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 dl energiaszegény tejföl
- 1 db tojássárgája
- 2 dkg liszt
- só
- 1 l savanyúkáposztalé
Elkészítés:
A tyúkot kisebb darabokra vágjuk, és a megtisztított, hasábokra vágott leveszöldséggel együtt forró olajban megforgatjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, beletesszük az egészben hagyott hagymát, és megsózzuk, puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, meleg vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük, a liszttel megszórjuk, és felöntjük, a liszttel megszórjuk, és felöntjük a káposztalével meg öt deci vízzel, és felforraljuk. A tojássárgát a tejföllel simára keverjük, és állandóan keverve a forró levesbe öntjük, de már nem főzzük tovább.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!