Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Karalábéleves húsgaluskával

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 30 dkg karalábé
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg Rama
    margarin
  • 15 dkg darált sovány hús
  • 1 db tojás
  • fehérbors
  • 1,5 dkg zsemlemorzsa
  • petrezselyem
  • citromhéj



  

Elkészítés:

A karalábékat meghámozzuk, a zsenge leveleket félretesszük. A karalábékat keskeny csíkokra szeljük. A hagymát apróra vágjuk és forró Rámán üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a karalábécsíkokat és megfuttatjuk rajta. Sóval, borssal fűszerezzük és felöntjük vízzel, körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük. A húsgaluskához a darált húst összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal, petrezselyemmel és citromhéjjal ízesítjük. A karalábéleves felét turmixgéppel finomra pépesítjük, majd a leves másik feléhez vegyítjük. A húsmasszából kis galuskákat szaggatunk a forró levesbe és néhány perc alatt megfőzzük. Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott zsenge karalábélevelekkel.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!