Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Karalábéleves húsgaluskával
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 30 dkg karalábé
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 dkg Rama margarin
- 15 dkg darált sovány hús
- 1 db tojás
- só
- fehérbors
- 1,5 dkg zsemlemorzsa
- petrezselyem
- citromhéj
Elkészítés:
A karalábékat meghámozzuk, a zsenge leveleket félretesszük. A karalábékat keskeny csíkokra szeljük. A hagymát apróra vágjuk és forró Rámán üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a karalábécsíkokat és megfuttatjuk rajta. Sóval, borssal fűszerezzük és felöntjük vízzel, körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük. A húsgaluskához a darált húst összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal, petrezselyemmel és citromhéjjal ízesítjük. A karalábéleves felét turmixgéppel finomra pépesítjük, majd a leves másik feléhez vegyítjük. A húsmasszából kis galuskákat szaggatunk a forró levesbe és néhány perc alatt megfőzzük. Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott zsenge karalábélevelekkel.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!