Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Karácsonyi borleves

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 dl asztali fehérbor
  • 4 dl víz
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 db egész fahéj
  • csipetnyi só
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dkg liszt
  • 2,5 dkg glukonon



  

Elkészítés:

A bort a vízzel és a fűszerekkel felfőzzük. A tojások sárgáját a glukononnal fehéredésig, majd a liszttel simára keverjük, ezután hozzászűrjük a fűszeres, felforralt bort. Az egészet lassú tűzön, habverővel állandóan keverve felforraljuk. Forrón tálaljuk. Elsősorban nem is levesként, hanem önálló, meleg italként fogyasztható. Kellemes ital téli családi estéken.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!