Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Karácsonyi borleves
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 dl asztali fehérbor
- 4 dl víz
- 3 szem szegfűszeg
- 1 db egész fahéj
- csipetnyi só
- 3 db tojássárgája
- 2 dkg liszt
- 2,5 dkg glukonon
Elkészítés:
A bort a vízzel és a fűszerekkel felfőzzük. A tojások sárgáját a glukononnal fehéredésig, majd a liszttel simára keverjük, ezután hozzászűrjük a fűszeres, felforralt bort. Az egészet lassú tűzön, habverővel állandóan keverve felforraljuk. Forrón tálaljuk. Elsősorban nem is levesként, hanem önálló, meleg italként fogyasztható. Kellemes ital téli családi estéken.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!