Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kolozsvári gulyás

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 4 ek. étolaj
  • pirospaprika
  • köménymag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. lecsó



  

Elkészítés:

A marhahúst kis kockára aprítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és olajban üvegesre pároljuk. Közben a burgonyát a húshoz hasonló nagyságú kockákra vágjuk, a káposztát pedig cikkekre. A megpárolt vöröshagymához hozzáadjuk a paprikát, ráöntünk körülbelül fél deci vizet, ezután hozzátesszük a húst, fokhagymát, köménymagot. Sóval ízesítjük, a lecsót is hozzáadjuk. Pár perces pirítás után körülbelül fél liter vízzel félig puhára pároljuk. Ezután beletesszük a burgonyát, a káposztát és készre főzzük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!