Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kolozsvári gulyás
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 30 dkg marhalábszár
- 10 dkg vöröshagyma
- 40 dkg burgonya
- 30 dkg kelkáposzta
- 4 ek. étolaj
- só
- pirospaprika
- köménymag
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. lecsó
Elkészítés:
A marhahúst kis kockára aprítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és olajban üvegesre pároljuk. Közben a burgonyát a húshoz hasonló nagyságú kockákra vágjuk, a káposztát pedig cikkekre. A megpárolt vöröshagymához hozzáadjuk a paprikát, ráöntünk körülbelül fél deci vizet, ezután hozzátesszük a húst, fokhagymát, köménymagot. Sóval ízesítjük, a lecsót is hozzáadjuk. Pár perces pirítás után körülbelül fél liter vízzel félig puhára pároljuk. Ezután beletesszük a burgonyát, a káposztát és készre főzzük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!