Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gombakrémleves
2x
2x
0.0x
Gombakrémleves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 5 dkg Rama margarin
- 5 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 2 db tojássárgája
- só
- pici törött bors
Elkészítés:
Az apróra vágott gombát Rama margarinon sóval, borssal, fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Ha zsírjára pirult, liszttel megszórjuk, körülbelül 8 dl vízzel és másfél dl tejszínnel felengedjük és jól felforraljuk. A maradék tejszínnel elkevert tojássárgájára tálaljuk a forró levest, miközben kevergetjük, hogy a tojás össze ne fusson benne. Magunk által készített sült borsóval, vagy az üzletekben kapható Land-Leben levesgyönggyel tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!