Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombakrémleves

2x      2x   0.0x
Gombakrémleves recept

Gombakrémleves recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • pici törött bors



  

Elkészítés:

Az apróra vágott gombát Rama
margarinon sóval, borssal, fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Ha zsírjára pirult, liszttel megszórjuk, körülbelül 8 dl vízzel és másfél dl tejszínnel felengedjük és jól felforraljuk. A maradék tejszínnel elkevert tojássárgájára tálaljuk a forró levest, miközben kevergetjük, hogy a tojás össze ne fusson benne. Magunk által készített sült borsóval, vagy az üzletekben kapható Land-Leben levesgyönggyel tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!