Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rebarbarás csirkemell

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • fél citrom reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • 1 dkg liszt
  • édesítőszer



  

Elkészítés:

A csirkehúst kicsontozzuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Besózzuk és fél óráig állni hagyjuk. A megtisztított rebarbarát 4-5 centis darabokra vágjuk. Ezután a húscsíkokat hirtelen megpirítjuk és az olajat lecsepegtetve róla egy serpenyőbe halmozzuk. A rebarbarát vízen kicsit megpároljuk, majd a húsra öntjük, a reszelt citromhéjjal és az édesítőszerrel ízesítjük, lefedve puhára pároljuk. Utána a húst és a rebarbarát szűrőlapáttal kiszedjük és a párolólevet a tejszínben simára kevert liszttel besűrítjük. Végül a húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk és még egyszer felforraljuk. Főtt burgonyát kínálunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!