Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rebarbarás csirkemell
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- fél citrom reszelt héja
- 1 dl tejszín
- 1 dkg liszt
- só
- édesítőszer
Elkészítés:
A csirkehúst kicsontozzuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Besózzuk és fél óráig állni hagyjuk. A megtisztított rebarbarát 4-5 centis darabokra vágjuk. Ezután a húscsíkokat hirtelen megpirítjuk és az olajat lecsepegtetve róla egy serpenyőbe halmozzuk. A rebarbarát vízen kicsit megpároljuk, majd a húsra öntjük, a reszelt citromhéjjal és az édesítőszerrel ízesítjük, lefedve puhára pároljuk. Utána a húst és a rebarbarát szűrőlapáttal kiszedjük és a párolólevet a tejszínben simára kevert liszttel besűrítjük. Végül a húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk és még egyszer felforraljuk. Főtt burgonyát kínálunk hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!