Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsvéti sonkás kenyér

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 csapott tk porcukor
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 2 dkg élesztö
  • 1 mk só
  • 1,5 dl tej
  • 30-35 dkg főtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús



  

Elkészítés:

Az élesztőt elkeverem fél dl langyosra melegített tejjel, és a cukorral, majd felfuttatom. A szitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt összekeverem a maradék tejjel és annyi szódavízzel, amennyit felvesz, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Keverőgéppel hólyagossá dolgozom, majd belekeverem a darált sonkát. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztem. Kétfelé szedem, két cipót formálok belőle, majd sütőlemezre téve a háromnegyedes fokozatra előmelegített sütőben mintegy 1 óra alatt szép pirosra sütöm. A vége felé a tetejét megspriccelem vízzel, hogy szép piros legyen.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!