Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsvéti sonkás kenyér
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 csapott tk porcukor
- 3 dkg Rama margarin
- 2 dkg élesztö
- 1 mk só
- 1,5 dl tej
- 30-35 dkg főtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús
Elkészítés:
Az élesztőt elkeverem fél dl langyosra melegített tejjel, és a cukorral, majd felfuttatom. A szitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt összekeverem a maradék tejjel és annyi szódavízzel, amennyit felvesz, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Keverőgéppel hólyagossá dolgozom, majd belekeverem a darált sonkát. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztem. Kétfelé szedem, két cipót formálok belőle, majd sütőlemezre téve a háromnegyedes fokozatra előmelegített sütőben mintegy 1 óra alatt szép pirosra sütöm. A vége felé a tetejét megspriccelem vízzel, hogy szép piros legyen.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!