Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Hamis székelykáposzta

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 ek. étolaj
  • 1 dl lecsó
  • fél ek. pirospaprika
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg gomba
  • 2 dl energiaszegény tejföl
  • 2 dkg liszt
  • bors



  

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lecsót, rövid pirítás után a pirospaprikával összekeverjük, és 2 dl vízzel felengedjük. A káposztát, ha túl savanyú, kimossuk és a párolt hagymával összekeverjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Zúzott fokhagymával, sóval borssal fűszerezzük, és lefedve puhára főzzük. A megtisztított gombát cikkekre vágjuk és a káposztába keverjük. További 8-10 percig főzzük. Végül a tejfölben simára keverjük a lisztet, és a gombás káposztát ezzel besűrítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!