Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Hamis székelykáposzta
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 10 dkg vöröshagyma
- 3 ek. étolaj
- 1 dl lecsó
- fél ek. pirospaprika
- 80 dkg savanyú káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg gomba
- 2 dl energiaszegény tejföl
- 2 dkg liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lecsót, rövid pirítás után a pirospaprikával összekeverjük, és 2 dl vízzel felengedjük. A káposztát, ha túl savanyú, kimossuk és a párolt hagymával összekeverjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Zúzott fokhagymával, sóval borssal fűszerezzük, és lefedve puhára főzzük. A megtisztított gombát cikkekre vágjuk és a káposztába keverjük. További 8-10 percig főzzük. Végül a tejfölben simára keverjük a lisztet, és a gombás káposztát ezzel besűrítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!