Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tojás aszpikban
2x
1x
0.0x
Tojás aszpikban recept
Hozzávalók:
- 4 kemény tojás
- 2-3 szelet sonka
- 2 dkg zselatinpor
- 2-3 darab csemegeuborka
- 1 zacskó mirelit zöldség (pl. zöldborsó, mexikói keverék)
- víz
Elkészítés:
A mirelit zöldséget sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a zselatint beáztatjuk pár kanálnyi hideg vízbe, majd amikor megduzzadt, elkeverjük a még meleg, leszűrt zöldséglével (fél liternyi kell belõle). Egy folpackkal kibélelt őzgerinc-, vagy egyéb, keskenyebb tortaformába kb. egy centiméternyit öntünk a léből. Miután megdermedt, a formába tesszük a sonkaszeleteket, a félbevágott tojásokat, a felszeletelt csemegeuborkát és a zöldségeket. A formát ezután feltöltjük a langyos zöldséglével. Ügyeljünk arra, hogy maradjon elég hely az aszpiknak, így nem fog szétesni. Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd a formából kiborítva tálaljuk. A hozzávalókat kedvünk szerint rendezhetjük el, így a már kész aszpikban különféle mintákat alakíthatunk ki. TIPPEK: Egyszemélyes, akár személyre szabott adagokat készíthetünk, ha kisebb formákba dermesztjük az aszpikot, például pudingos tálba vagy csészébe.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!