Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tojás aszpikban

2x      1x   0.0x
Tojás aszpikban recept

Tojás aszpikban recept

Hozzávalók:

  • 4 kemény tojás
  • 2-3 szelet sonka
  • 2 dkg zselatinpor
  • 2-3 darab csemegeuborka
  • 1 zacskó mirelit zöldség (pl. zöldborsó, mexikói keverék)
  • víz



  

Elkészítés:

A mirelit zöldséget sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a zselatint beáztatjuk pár kanálnyi hideg vízbe, majd amikor megduzzadt, elkeverjük a még meleg, leszűrt zöldséglével (fél liternyi kell belõle). Egy folpackkal kibélelt őzgerinc-, vagy egyéb, keskenyebb tortaformába kb. egy centiméternyit öntünk a léből. Miután megdermedt, a formába tesszük a sonkaszeleteket, a félbevágott tojásokat, a felszeletelt csemegeuborkát és a zöldségeket. A formát ezután feltöltjük a langyos zöldséglével. Ügyeljünk arra, hogy maradjon elég hely az aszpiknak, így nem fog szétesni. Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd a formából kiborítva tálaljuk. A hozzávalókat kedvünk szerint rendezhetjük el, így a már kész aszpikban különféle mintákat alakíthatunk ki. TIPPEK: Egyszemélyes, akár személyre szabott adagokat készíthetünk, ha kisebb formákba dermesztjük az aszpikot, például pudingos tálba vagy csészébe.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!