Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zöldséges csirkemáj

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 60 dkg karfiol
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg paradicsom
  • 15 dkg póréhagyma
  • 2 dl tej
  • 2 dkg liszt
  • 4 dkg Rama
    margarin
  • 1 ek. vegeta
  • bors
  • 1 cs. petrezselyem



  

Elkészítés:

A csirkemájat felolvasztjuk, a szíveket leválasztjuk róla. A póréhagymát karikára vágjuk és a Rama
margarinban megfonnyasztjuk. A csirkemájakat beleforgatjuk, megborsozzuk és fedő alatt 5 percig pároljuk. A máj felét kiveszszük és egy kevés póréhagymás mártással együtt melegen tartjuk. A maradék májat villával pépesre törjük, a liszttel megszórjuk, a vékonyra vágott gombát meg a félbevágott paradicsomok belsejéből kivájt paradicsompépet hozzáadjuk és megsózva pár percig forraljuk. Közben a karfiolt vegetás vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük és egy meleg tál közepére ültetjük. Az egészben hagyott csirkemájakat a májpüré felébe keverjük és óvatosan a karfiolra öntjük. A fél kivájt paradicsomokat a gombás májkrém másik felével megtöltjük és a karfiol köré rakjuk, a közöket petrezselyemmel díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!