Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rakott csirkemell gombamártással

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell (2 db)
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 60 dkg burgonya
  • 4 ek. étolaj
  • 2 dl energiaszegény tejföl
  • 1 dkg liszt
  • 1 cs. petrezselyem
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, kissé kiverjük. Megsózzuk, lisztben megforgatjuk, és mindkét oldalát kevés olajban hirtelen kisütjük. A vöröshagymát egy evőkanál olajban világosra pirítjuk, majd megpároljuk rajta a szeletekre vágott gombát, és ha megpuhult, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, ráöntjük a tejfölt és felforraljuk. Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk, ráterítjük a karikára vágott főtt burgonyát. Megsózzuk, elrendezzük a húsdarabokat és leöntjük a tejfölös gombával. Letakarva pároljuk, maid a fedőt levéve világosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!