Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Erdélyi kuglóf

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 4 db tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 6 dkg akácméz (2 evőkanál), 1 db citrom
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 40 dkg finom kukoricaliszt, 5 dkg dió
  • őrölt fahéj
  • Rama
    margarin, liszt a forma kenéséhez
  • vaníliás porcukor



  

Elkészítés:

A Rama
margarint a tojások sárgájával, a cukorral keverje habosra. Adjon hozzá két evőkanál mézet és a citrom levét. Öntse hozzá a cukorral, langyos tejben felfuttatott élesztőt. A diót darálja meg, keverje össze az őrölt fahéjjal ízesített finom kukoricaliszttel, és az egészet adja hozzá az élesztős-tojássárgás masszához. Öntse Rama
margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába, és egy fél órás kelesztés után süsse meg 180 fokos sütőben. Hústűvel megszúrva ellenőrizheti, átsült-e a kuglóf. Ha kész, pihentesse kicsit, majd szórja meg vaníliás porcukorral. Remek látványt nyújthat a kuglóf, ha még olvasztott csokoládéval is áthúzza.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!