Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Erdélyi kuglóf
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 10 dkg Rama margarin
- 4 db tojás sárgája
- 8 dkg cukor
- 6 dkg akácméz (2 evőkanál), 1 db citrom
- 2 dkg vaníliás cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 40 dkg finom kukoricaliszt, 5 dkg dió
- őrölt fahéj
- Rama margarin, liszt a forma kenéséhez
- vaníliás porcukor
Elkészítés:
A Rama margarint a tojások sárgájával, a cukorral keverje habosra. Adjon hozzá két evőkanál mézet és a citrom levét. Öntse hozzá a cukorral, langyos tejben felfuttatott élesztőt. A diót darálja meg, keverje össze az őrölt fahéjjal ízesített finom kukoricaliszttel, és az egészet adja hozzá az élesztős-tojássárgás masszához. Öntse Rama margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába, és egy fél órás kelesztés után süsse meg 180 fokos sütőben. Hústűvel megszúrva ellenőrizheti, átsült-e a kuglóf. Ha kész, pihentesse kicsit, majd szórja meg vaníliás porcukorral. Remek látványt nyújthat a kuglóf, ha még olvasztott csokoládéval is áthúzza.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!