Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Padlizsános csirke

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell vagy -comb
  • 80 dkg padlizsán
  • 3 ek. étolaj
  • 4 dkg Rama
    margarin
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 db húsleveskocka



  

Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk, hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, és enyhén besózva fél óráig állni hagyjuk. Ezután leitatjuk róla a nedvességet, és a padlizsánszeleteket az olajban megsütjük. Közben a Rama
margarinon a csirke mindkét oldalát megsütjük, és sorban egy mély tűzálló tálba rakjuk. Betakarjuk a padlizsánnal és a tetejére fektetjük a felszeletelt zöldpaprikát, majd a paradicsomot és a végén a karikára vágott hagymát. Két deci vízben feloldjuk a leveskockát, és ráöntjük a padlizsános csirkére. Forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük és elpárologtatjuk a levét.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!