Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Karfiolgombóc
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1,2 kg karfiol
- 10 dkg vöröshagyma
- 4 dkg liszt
- 3 dkg Rama margarin
- 4 db tojás
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl tejföl
- 1 dkg olaj
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, a reszelt vöröshagymát olajon megpirítjuk. Világos rántást készítünk, felengedjük a karfiol főzőlevével és sűrűre főzzük. Belekeverjük a pirított hagymát, a villával összetört karfiolt, az összevágott petrezselymet, borsot, tojást. Ha a massza túl puha lenne, állandóan keverve besűrítjük. Gombócokat formázunk és vegetával ízesített vízben kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, tejföllel meglocsoljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!