Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Karfiolgombóc

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1,2 kg karfiol
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg liszt
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 4 db tojás
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg olaj
  • petrezselyem
  • bors



  

Elkészítés:

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, a reszelt vöröshagymát olajon megpirítjuk. Világos rántást készítünk, felengedjük a karfiol főzőlevével és sűrűre főzzük. Belekeverjük a pirított hagymát, a villával összetört karfiolt, az összevágott petrezselymet, borsot, tojást. Ha a massza túl puha lenne, állandóan keverve besűrítjük. Gombócokat formázunk és vegetával ízesített vízben kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, tejföllel meglocsoljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!