Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sült bárány padlizsánnal, mentaszósszal
3x
2x
0.0x
Sült bárány padlizsánnal, mentaszósszal recept
Hozzávalók:
- 8 bárányborda tisztítva
- 3 ek. olívaolaj
- 2 nagyobb padlizsán vastag szeletekre vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 6 nagyobb paradicsom, meghámozva, vastag szeletekre vágva
- só, bors
- A mentaszószhoz:
- 2 ek. aprított friss mentalevél
- 7,5 dl natúr joghurt
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A padlizsánszeleteket sózzuk be, majd hagyjuk állni 20 percig. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd magas hőmérsékleten hirtelen pirítsuk meg benne a báránybordákat. Amikor megpirultak, vegyük lejjebb a lángot és süssük még 5 percig, úgy, hogy megpuhuljanak. Vegyük ki a serpenyőből, majd csepegtessük le. A maradék olajban a fokhagymával együtt pirítsuk meg a padlizsánszeleteket. A padlizsán felszívja az olajat, ha szükséges pótoljuk! Vegyük ki a kész padlizsánt a serpenyőből, majd az olajos serpenyőben pirítsuk meg kissé a paradicsomszeleteket is, amit sóval és borssal ízesítünk. Helyezzük a pirított zöldségeket egy tányérra, tegyük a tetejükre a bárányt és díszítsük citromszeletekkel, mentaággal. A mentaszósz elkészítése egyszerű: csak keverjük össze az apróra vágott mentát, a joghurtot és az őrölt borsot, majd tegyük kis tálkákban a hús mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!