Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sült bárány padlizsánnal, mentaszósszal

3x      2x   0.0x
Sült bárány padlizsánnal, mentaszósszal recept

Sült bárány padlizsánnal, mentaszósszal recept

Hozzávalók:

  • 8 bárányborda tisztítva
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 nagyobb padlizsán vastag szeletekre vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 6 nagyobb paradicsom, meghámozva, vastag szeletekre vágva
  • só, bors
  • A mentaszószhoz:
  • 2 ek. aprított friss mentalevél
  • 7,5 dl natúr joghurt
  • frissen őrölt bors



  

Elkészítés:

A padlizsánszeleteket sózzuk be, majd hagyjuk állni 20 percig. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd magas hőmérsékleten hirtelen pirítsuk meg benne a báránybordákat. Amikor megpirultak, vegyük lejjebb a lángot és süssük még 5 percig, úgy, hogy megpuhuljanak. Vegyük ki a serpenyőből, majd csepegtessük le. A maradék olajban a fokhagymával együtt pirítsuk meg a padlizsánszeleteket. A padlizsán felszívja az olajat, ha szükséges pótoljuk! Vegyük ki a kész padlizsánt a serpenyőből, majd az olajos serpenyőben pirítsuk meg kissé a paradicsomszeleteket is, amit sóval és borssal ízesítünk. Helyezzük a pirított zöldségeket egy tányérra, tegyük a tetejükre a bárányt és díszítsük citromszeletekkel, mentaággal. A mentaszósz elkészítése egyszerű: csak keverjük össze az apróra vágott mentát, a joghurtot és az őrölt borsot, majd tegyük kis tálkákban a hús mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!