Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pikáns csirkemell

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 3 dl tej
  • 15 dkg kovászos uborka
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg liszt
  • fehér bors



  

Elkészítés:

Az étel fogyasztását megelőző napon a húst nagyon vékony csíkokra vágjuk. Egy mély tálba öntjük a tejet, megsózzuk, belekeverjük az összezúzott fokhagymát, majd a húscsíkokat is beletesszük. Jól összekeverjük, letakarva hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tejből kivett húst azonnal lisztbe mártjuk, ismét visszatesszük a tejbe, majd még egyszer belemártva a lisztbe, egy teflonedényben, a felolvasztott Rama
margarinon hirtelen átpirítjuk. Ha az összes húst átsütöttük, a megmaradt tejet ráöntjük, belekeverjük a csíkokra vágott uborkát, kissé megborsozzuk, végül fedő alatt addig pároljuk, amíg a lé helyett csak sűrű mártás marad a serpenyőben.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!