Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Fűszeres pulykamell

4x      3x   0.0x
Fűszeres pulykamell recept

Fűszeres pulykamell recept

Hozzávalók:

  • 1,3 kg pulykamell
  • 15 dkg darált hús vagy darált sonka
  • 1 db zsömle
  • 1 db nagy póréhagyma
  • 1 db alma
  • 1 db piros húsú paprika
  • 40 dkg reszelt füstölt sajt
  • 3 db + 2 db tojássárga
  • 2,5 dl húsleves leve
  • 1 cs apróra vágott petrezselyem
  • 3 ek mustár
  • ízlés szerint só és bors



  

Elkészítés:

A pulykamellet középen felszúrjuk egy éles késsel. A húst kívül-belül besózzuk és borsozzuk. A zsömlét vízbe beáztatjuk, a póréhagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra felvágjuk. Az almát és a paprikát megmossuk, megtisztítjuk, és a húsukat apró kockákra vágjuk. A kinyomkodott zsömlét, a darált húst vagy sonkát, a póréhagymát, az almát, a paprikát, 3 db egész tojást, és 20 dkg reszelt sajtot, sóval, borssal összedolgozzunk. Ezzel töltjük meg a pulykamellet, a nyílást összevarrjuk vagy hústűvel összetűzzük! Tepsibe tesszük, aláöntünk 2,5 dl húsleves levét, alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 75 percig sütjük. Közben míg sül, készítünk egy sajtkrémet, amit a sülés vége előtt 15 perccel a húsra rákennünk, és így kérget sütünk a húsra. A megmosott és apróra vágott petrezselymet összekeverjük a maradék sajttal, a mustárral, és a 2 db tojássárgával, ezt kenjük a húsra, de már az alufólia nem kell. Ha kész, tálaljuk bármilyen körettel, vagy hidegtálra is rakhatjuk. Ha kihűlt, 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap felszeletelve, hidegtál készítéséhez felhasználhatjuk. Nagyon finom, különleges étel, érdemes kipróbálni!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!