Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Fűszeres pulykamell
4x
3x
0.0x
Fűszeres pulykamell recept
Hozzávalók:
- 1,3 kg pulykamell
- 15 dkg darált hús vagy darált sonka
- 1 db zsömle
- 1 db nagy póréhagyma
- 1 db alma
- 1 db piros húsú paprika
- 40 dkg reszelt füstölt sajt
- 3 db + 2 db tojássárga
- 2,5 dl húsleves leve
- 1 cs apróra vágott petrezselyem
- 3 ek mustár
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A pulykamellet középen felszúrjuk egy éles késsel. A húst kívül-belül besózzuk és borsozzuk. A zsömlét vízbe beáztatjuk, a póréhagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra felvágjuk. Az almát és a paprikát megmossuk, megtisztítjuk, és a húsukat apró kockákra vágjuk. A kinyomkodott zsömlét, a darált húst vagy sonkát, a póréhagymát, az almát, a paprikát, 3 db egész tojást, és 20 dkg reszelt sajtot, sóval, borssal összedolgozzunk. Ezzel töltjük meg a pulykamellet, a nyílást összevarrjuk vagy hústűvel összetűzzük! Tepsibe tesszük, aláöntünk 2,5 dl húsleves levét, alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 75 percig sütjük. Közben míg sül, készítünk egy sajtkrémet, amit a sülés vége előtt 15 perccel a húsra rákennünk, és így kérget sütünk a húsra. A megmosott és apróra vágott petrezselymet összekeverjük a maradék sajttal, a mustárral, és a 2 db tojássárgával, ezt kenjük a húsra, de már az alufólia nem kell. Ha kész, tálaljuk bármilyen körettel, vagy hidegtálra is rakhatjuk. Ha kihűlt, 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap felszeletelve, hidegtál készítéséhez felhasználhatjuk. Nagyon finom, különleges étel, érdemes kipróbálni!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!