Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rakott csirkemáj

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 ek. étolaj
  • 2 dl tej
  • só, curry por
  • 1 dkg Rama
  • 1 dkg liszt



  

Elkészítés:

A csirkemájról a szíveket leszedjük és kb. fél óráig hideg tejben áztatjuk. Egy tűzálló tálat nagyon vékonyan kikenünk Rama
margarinnal és zsemlemorzsával meghintjük. A májat a tejből kiemeljük, lecsepegtetjük és a tál aljára fektetjük. A hagymát kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk, a májra öntjük és curry porral meghintjük. A megtisztított burgonyát hajszálvékonyra karikázzuk és soronként a májra rakjuk. Sütőbe tesszük, és amikor megpuhult, a tojást elkeverjük két kanál tejjel, kanál szódavízzel, egy kávéskanál liszttel, sóval és a burgonyára simítjuk. A tálat visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!