Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gombával töltött sárgarépa
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 40 dkg sárgarépa
- 10 dkg gomba
- 4 dkg Rama margarin
- 3 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dl energiaszegény tejföl
- 1 cs. petrezselyem
- só
Elkészítés:
A sárgarépákat megtisztítjuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük. A Rama margarinból, tejből, lisztből besamelt készítünk, belekeverjük a kis kockára vágott gombát, ízesítjük sóval, pici tejföllel, és a kivájt sárgarépa üregébe halmozzuk. Az így megtöltött sárgarépákat Rama margarinnal kikent tűzálló tálra, egymás mellé rakjuk. A kivájt darabkákat körészórjuk. A maradék tejföllel, amit kevés vízzel hígítottunk, a sárgarépát meglocsoljuk. Forró sütőben 15-20 percig sütjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel bőven megszórjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!