Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombával töltött sárgarépa

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 4 dkg Rama
    margarin
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl energiaszegény tejföl
  • 1 cs. petrezselyem



  

Elkészítés:

A sárgarépákat megtisztítjuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük. A Rama
margarinból, tejből, lisztből besamelt készítünk, belekeverjük a kis kockára vágott gombát, ízesítjük sóval, pici tejföllel, és a kivájt sárgarépa üregébe halmozzuk. Az így megtöltött sárgarépákat Rama
margarinnal kikent tűzálló tálra, egymás mellé rakjuk. A kivájt darabkákat körészórjuk. A maradék tejföllel, amit kevés vízzel hígítottunk, a sárgarépát meglocsoljuk. Forró sütőben 15-20 percig sütjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel bőven megszórjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!