Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tojáslikőrös húsvéti torta

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé.
  • Töltelékhez:
  • 6,5 dl tejszín
  • 2,5 dl tojáslikőr
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 1 evõ
  • kanál cukor
  • 4 lap zselatin (1 lap kb. 3 g)
  • 2 dkg natúr pisztácia
  • díszítéshez cukorvirág, tojás alakú drazsé



  

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy kanál hideg vízzel habbá verjük, beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és az étkezési keményítővel, majd a krémbe szitáljuk. Hozzáadjuk a finomra reszelt étcsokoládét. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 35 percig sütjük. Ha kihűlt, keresztben három lapra vágjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, feloldjuk, és a tojáslikőrbe keverjük. A tejszínt habbá verjük. Közben beleszitáljuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A habot apránként a dermedő zselatinhoz vegyítjük, majd hideg helyre állítjuk. A krém egynegyedét az alsó tortalapra kenjük. Rátesszük a középső lapot, megkenjük a krém egynegyedével, és beborítjuk a harmadik lappal. A maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenjük, végül nyomózsákból díszítést nyomunk a széklére. Durvára vágott natúr pisztáciával, továbbá cukorvirágokkal, tojásdrazsével díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!