Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Nizzai mimózatorta

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj vagy Rama
    margarin
  • 1 dl víz
  • fél mokkáskanál só
  • töltelék:
  • 60 dkg friss leveles paraj
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • 6 főtt tojás
  • 15 dkg sonka



  

Elkészítés:

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd letakarva a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 24 centi atmérőjű tortaformát kibélelünk vele. (A hagyományos, levehető peremű is megteszi. Abból könnyebben kivehető.) A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk. Enyhén sós vízzel leforrázzuk, majd leszűrjük, és amikor kihűlt, a tejföllel turmixoljuk. A felvert tojásokat meg a reszelt sajtot hozzáadjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A tésztával bélelt formába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb.35 percig sütjük. A főtt tojások sárgáját és fehérjét külön-külön lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk. Körkörösen a tesztara szórjuk, hogy úgy nézzen ki, mint egy céltábla: zöld (spenót), sárga (főtt tojássárgája lereszelve), rózsaszín (aprított sonka), fehér (főtt tojásfehérje lereszelve), s ismét sárga körök.5 percre visszatoljuk a sütőbe. Nagyon dekoratív és nagyon finom is.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!