Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Nizzai mimózatorta
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj vagy Rama margarin
- 1 dl víz
- fél mokkáskanál só
- töltelék:
- 60 dkg friss leveles paraj
- só
- 1 dl tejföl
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
- 6 főtt tojás
- 15 dkg sonka
Elkészítés:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd letakarva a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 24 centi atmérőjű tortaformát kibélelünk vele. (A hagyományos, levehető peremű is megteszi. Abból könnyebben kivehető.) A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk. Enyhén sós vízzel leforrázzuk, majd leszűrjük, és amikor kihűlt, a tejföllel turmixoljuk. A felvert tojásokat meg a reszelt sajtot hozzáadjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A tésztával bélelt formába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb.35 percig sütjük. A főtt tojások sárgáját és fehérjét külön-külön lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk. Körkörösen a tesztara szórjuk, hogy úgy nézzen ki, mint egy céltábla: zöld (spenót), sárga (főtt tojássárgája lereszelve), rózsaszín (aprított sonka), fehér (főtt tojásfehérje lereszelve), s ismét sárga körök.5 percre visszatoljuk a sütőbe. Nagyon dekoratív és nagyon finom is.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!